Rohlíčky s krémem

31.08. 2010

Obsah článku

  • 125g mletých vlašských ořechů
  • 125g prosáté strouhanky 
  • 250g moučkového cukru
  • 2 celá vejce
  • 1 bílek

Vše smícháme a uhněteme. Necháme odpočinout. Tvarujeme ploché rohlíčky a klademe na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech a upečeme. Na vychladlé rohlíčky ozdobně nastříkáme krém a dáme na chvíli do mrazničky ztuhnout. Ztuhlé rohlíčky (poleva na nich rychle ztuhne) máčíme v jakékoliv čokoládové polevě.

Krém: 1/4 litru mléka, 3 lžíce solamylu a 3 lžíce hladké mouky - uvaříme hladkou kaši a necháme vychladit. Kaši vyšleháme s 250g másla (hery), vanilkovým cukrem, trochou rumu, kakaem a cukrem dle chuti na hladký krém. Můžeme použít i pařížský nebo jakýkolliv dobře vyzkoušený krém.