Dia koláč

31.08. 2010

Obsah článku

  • 200g polohrubé mouky
  • 50g Clara sladidlo na pečení a konzervování
  • 4 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 100ml mléka
  • 100ml oleje
  • kompotované nebo čerstvé ovoce

Všechny přísady smícháme. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Povrch poklademe ovocem. Upečeme ve vyhřáté troubě (200°C).

Takto hotový koláč můžeme podávat ve všední dny nebo si z něj můžeme připravit sváteční moučník. Z upečeného koláče vyřízneme kulaté placky, které spojíme a ozdobíme krémem.

Příprava krému: Ze 400 ml mléka a hladké mouky uvaříme hustou kaši, vychladlou kaši přidáme do 250g másla nebo hery, přidáme šťávu z jednoho citrónu a podle chuti osladíme umělým sladidlem. Krém šleháme tak dlouho až je krásně lehký (asi 10 minut).