tenhle svěží, letní recept vás překvapí svou poměrně jednoduchostí a hlavně chutí. DOBROU CHUŤ!
30 minut | snadné | 4 porce | 245 kcal na porci 18 g sacharidů 4 g tuků 36 g bílkovin |
očistíme, osolíme a opepříme, dále opečeme na pánvi
s olejem 3 minuty z každé strany a přemístíme do vyhřáté
trouby na 10 minut. Do hrnce si dáme hrášek s lístky máty
a přidáme 500 ml osolené vody, přivedeme k varu a vaříme
max. 5 minut. Dále hrášek s mátou přecedíme a rozmixujeme
na pyré, postupně přidáváme mléko, pak jen dochutíme solí
a pepřem. Na pánvi oprančete šunku nakrájenou na nudličky.
Nakonec jen servírujeme a jíme.
- 500 g kuřecích prsou
- 1 lžíce oleje (slunečnicového)
- 45 g kvalitní kuřecí šunky
- 500 g zeleného hrášku
- 100 ml vlažného mléka
- 1 hrst čerstvé máty
- sůl a pepř