Obědy večeře

Kuře s hráškovým pyré a mátou

tenhle svěží, letní recept vás překvapí svou poměrně jednoduchostí a hlavně chutí. DOBROU CHUŤ!

30 minutsnadné4 porce245 kcal na porci
18 g sacharidů
4 g tuků
36 g bílkovin
POSTUP: Předehřejte si troubu na 180°C. Kuřecí prsa si
očistíme, osolíme a opepříme, dále opečeme na pánvi
s olejem 3 minuty z každé strany a přemístíme do vyhřáté
trouby na 10 minut. Do hrnce si dáme hrášek s lístky máty
a přidáme 500 ml osolené vody, přivedeme k varu a vaříme
max. 5 minut. Dále hrášek s mátou přecedíme a rozmixujeme
na pyré, postupně přidáváme mléko, pak jen dochutíme solí
a pepřem. Na pánvi oprančete šunku nakrájenou na nudličky.
Nakonec jen servírujeme a jíme.
  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 lžíce oleje (slunečnicového)
  • 45 g kvalitní kuřecí šunky
  • 500 g zeleného hrášku
  • 100 ml vlažného mléka
  • 1 hrst čerstvé máty
  • sůl a pepř

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *